Het meest complete oefenmateriaal voor dyslexie begeleiding

Speciaal voor alle kinderen waarbij dagelijks lezen een strijd is, heeft Beter Leren Lezen het oefenboek ‘De Kraaiendieven’ uitgebracht. Een boek met een spannend verhaal, leuke leesoefeningen, woordspellen, beloningskaart en stickers waardoor kinderen mét plezier naar een hoger leestempo gaan! Als dyslexiespecialist heb ik jarenlang alles uit de kast getrokken om het leesplezier van leerlingen met leesproblemen en dyslexie te verhogen. Ik heb hierdoor zelf kunnen ervaren welke methodieken en werkwijzen een positieve invloed hebben op de leesontwikkeling en het leesplezier van deze leerlingen. Dit heeft geresulteerd in het zelf schrijven van een oefenboek waarin ik de oefeningen van Connect Vloeiend Lezen heb verwerkt. Dat deze oefeningen prima bijdragen aan de leesontwikkeling had ik zelf al ervaren in mijn praktijk voor leesbegeleiding. Maar ik vond wel dat deze effectieve oefeningen aantrekkelijker konden.

Toneellezen

Leerlingen met leesmoeilijkheden en dyslexie vinden toneellezen bijvoorbeeld erg leuk. De leerling leest hierbij zelf geen lange bladzijden met tekst voor en de interactie tussen leesbegeleider en leerling maakt kinderen enthousiast. Als afsluiting van elk hoofdstuk volgt een educatief woordspel. Daarnaast mag de leerling na elke oefensessie een sticker plakken op de beloningskaart, waarop de leerling precies zijn vooruitgang in het oefenboek kan bijhouden. Het boek is gedrukt in het lettertype Dyslexie font.

Oefenboek

Bestel nu het oefenboek ‘De Kraaiendieven’ voor € 34,99 en ervaar zelf dat de leesmotivatie én het leestempo van je leerling verbetert! Inclusief alle benodigdheden voor 36  sessies leesbegeleiding. Het is mogelijk om een deel van deze sessies tijdens de leesbegeleiding te behandelen en het andere deel thuis waar de ouders/verzorgers de leerling begeleiden. Een mooie manier om de ouders/ verzorgers te betrekken bij de leesontwikkeling van hun kind.

leren lezen groep 4

Aanvullende informatie over de werkwijze

In dit oefenboek vormen het samenlezen (toneellezen) en de leesoefeningen (oefentekst) de leidraad tot het verhogen van het leestempo en het vergroten van het leesplezier. Elk hoofdstuk bestaat uit 3 oefensessies: Sessie 1: toneellezen
Sessie 2: oefentekst
Sessie 3: herhaling oefentekst en een woordspel.

Elke oefensessie vindt plaats op een andere dag. Mijn advies is om 3 – 6 keer per week te oefenen. Elke sessie duurt 10-20 minuten.

Heb je nog vragen over het oefenboek? Dan help ik je graag! Stuur een e-mail


Referenties


‘De Kraaiendieven’ is een ontzettend leuk en spannend boek. Het boek is uniek omdat je kind steeds wordt geprikkeld verder te gaan lezen. Waar een ander boek nog wel eens na een aantal bladzijden aan de kant geschoven wordt, blijf je bij de kraaiendieven uitgedaagd verder te lezen omdat er telkens weer een mooie sticker op de beloningskaart geplakt mag worden. Dat werkt fantastisch !! Maar bovenal is het gewoon een spannend en goed geschreven verhaal met prachtige illustraties, een goede uitleg voor de ouders. Ik kan eigenlijk maar 1 ding schrijven, een boek dat elk kind zou moeten hebben.

Een heel mooi en goed oefenboek.
Het verhaal is leuk geschreven en de illustraties zijn aantrekkelijk.
De spelletjes tussendoor zijn erg leuk om te doen en motiveert de leerling ook.
Ik gebruik het boek als oefenboek op school met individuele leerlingen.
Zeker een aanrader zowel voor thuisgebruik als op school.

‘De Kraaiendieven’ is een mooi, leuk en aantrekkelijk oefenboek!
Toen mijn zoon het boek zag wilde hij er in direct in beginnen. Elke sticker wordt weer met trots op de beloningskaart geplakt. De woordspelletjes tussen door zorgen voor een leuke afwisseling. De woordkaart wordt hier ook al voor andere woordspelletjes gebruikt..
Het verhaal is aantrekkelijk waardoor hij graag verder wil lezen.
Ik zou dit boek aanraden omdat ik zie bij mijn eigen zoon dat hij het er graag bij pakt! (en ik ook!)

Wat een fantastisch oefenboek! Mijn zoon leest met plezier ‘De Kraaiendieven’! De schrijfkaart wordt veel gebruikt en ook de stickers vindt hij erg leuk om te plakken op de beloningskaart. Het is een mooi verhaal waardoor hij graag doorleest en natuurlijk ook omdat hij dan een woordspelletje mag doen… Kortom: een aanrader voor ieder kind dat graag wil oefenen met lezen.

Spannend verhaal
Prachtige illustraties en mooie vormgeving
Leuke, leerzame oefeningen
Motiverende beloningsstickers/-kaartEen aanrader voor thuis en op school!

Ik vind het een mooie boek met een leuk, doordacht verhaal. Mijn zoontje vindt het heel erg leuk om op deze manier te oefenen met (leren) lezen.