dyslexie

Lezen groep 5

Lezen groep 5 is in de bovenbouw van de basisschool erop gericht dat kinderen steeds meer
woorden leren lezen om daarmee informatie op te doen en kennis uit te breiden. Het AVI niveau blijft belangrijk. Wie te veel tijd kwijt is met lezen, houdt te weinig tijd over om te leren of na te denken over de opdracht. Dit gaat ten koste van het begrijpend lezen groep 5. Daardoor zakken schoolprestaties over de gehele linie in, allemaal terug te voeren op dat lezen. Niet voor niets blijft het AVI niveau verhogen dus ook in de bovenbouw continu een punt van aandacht.

Leesplezier

Het leesplezier van een kind staat voorop. Maak er gezellige en ontspannen momenten van zodat je kind meer zin heeft thuis (samen) te lezen. Zorg voor succeservaringen en een positieve benadering. Als je thuis met je kind leest, dan heeft dat een positief effect op de leesontwikkeling van je kind. Het oefenboek van Beter Leren Lezen draagt bij aan het opdoen van succeservaringen, het verhogen van het leestempo en het vergroten van het leesplezier. Het is belangrijk voor de leesontwikkeling van je kind om minstens 10 minuten dagelijks te lezen. Maak van het lezen thuis een gewoonte. Raak niet in paniek als je een keer overslaat en het er niet van komt. Ga regelmatig met je kind naar de openbare bibliotheek. Wil je weten hoe ver je kind is in zijn technische leesontwikkeling? Vraag dan op school naar het AVI niveau.

BETER LEREN LEZEN MET DYSLEXIE OF EEN TE LAAG LEESTEMPO

dyslexie

Beter Leren Lezen heeft het boek ‘De Kraaiendieven’ speciaal ontwikkeld voor kinderen met dyslexie of leesproblemen. Juist voor deze kinderen is het van groot belang dat ze op een leuke manier beter leren lezen. Sneller leren lezen is voor een kind met dyslexie of leesproblemen een hele opgave. Vaak wordt er hard gewerkt om beter te leren lezen, maar met onvoldoende resultaat. Het AVI niveau gaat niet snel genoeg omhoog waardoor ook het begrijpend lezen moeizaam verloopt voor een kind met dyslexie of leesproblemen. Het boek is voor kinderen die lezen vanaf AVI E3 niveau (groep 4 – groep 6).

HET BOEK ‘DE KRAAIENDIEVEN’ VAN BETER LEREN LEZEN

Met het boek ‘De Kraaiendieven’ oefent een kind met plezier om beter te leren lezen. Veel oefenen met lezen is van belang voor een goede leesontwikkeling. Dit boek is een musthave voor elk kind met dyslexie of leesproblemen!.

Het boek bestaat uit:

  • Een spannend verhaal
  • Leuke en effectieve leesoefeningen
  • Woordspellen
  • Beloningskaart
  • Stickers van ‘De Kraaiendieven’
  • Leeskaart/boekenlegger.

Heb je nog vragen over het oefenboek? Dan help ik je graag! Stuur een e-mail

Dyslectische

Referenties

‘De Kraaiendieven’ is een ontzettend leuk en spannend boek. Het boek is uniek omdat je kind steeds wordt geprikkeld verder te gaan lezen. Waar een ander boek nog wel eens na een aantal bladzijden aan de kant geschoven wordt, blijf je bij de kraaiendieven uitgedaagd verder te lezen omdat er telkens weer een mooie sticker op de beloningskaart geplakt mag worden. Dat werkt fantastisch !! Maar bovenal is het gewoon een spannend en goed geschreven verhaal met prachtige illustraties, een goede uitleg voor de ouders. Ik kan eigenlijk maar 1 ding schrijven, een boek dat elk kind zou moeten hebben.

Een heel mooi en goed oefenboek.
Het verhaal is leuk geschreven en de illustraties zijn aantrekkelijk.
De spelletjes tussendoor zijn erg leuk om te doen en motiveert de leerling ook.
Ik gebruik het boek als oefenboek op school met individuele leerlingen.
Zeker een aanrader zowel voor thuisgebruik als op school.

‘De Kraaiendieven’ is een mooi, leuk en aantrekkelijk oefenboek!
Toen mijn zoon het boek zag wilde hij er in direct in beginnen. Elke sticker wordt weer met trots op de beloningskaart geplakt. De woordspelletjes tussen door zorgen voor een leuke afwisseling. De woordkaart wordt hier ook al voor andere woordspelletjes gebruikt..
Het verhaal is aantrekkelijk waardoor hij graag verder wil lezen.
Ik zou dit boek aanraden omdat ik zie bij mijn eigen zoon dat hij het er graag bij pakt! (en ik ook!)

Wat een fantastisch oefenboek! Mijn zoon leest met plezier ‘De Kraaiendieven’! De schrijfkaart wordt veel gebruikt en ook de stickers vindt hij erg leuk om te plakken op de beloningskaart. Het is een mooi verhaal waardoor hij graag doorleest en natuurlijk ook omdat hij dan een woordspelletje mag doen… Kortom: een aanrader voor ieder kind dat graag wil oefenen met lezen.

Spannend verhaal
Prachtige illustraties en mooie vormgeving
Leuke, leerzame oefeningen
Motiverende beloningsstickers/-kaart

Een aanrader voor thuis en op school!

Ik vind het een mooie boek met een leuk, doordacht verhaal. Mijn zoontje vindt het heel erg leuk om op deze manier te oefenen met (leren) lezen.