lezen groep 4

Lezen is een van de belangrijkste vaardigheden die een kind leert. Als de leesontwikkeling dan niet helemaal loopt zoals gewenst, dan is het niet verwonderlijk dat je je hier zorgen over maakt. Loopt je kind achter in zijn leesontwikkeling, dan is dagelijks oefenen belangrijk. Maar wat als oefenen met je kind een strijd is, omdat het geen zin heeft om te lezen? Waarom beleeft je kind geen leesplezier? Vaak heeft een kind veel negatieve ervaringen opgedaan met betrekking tot het lezen. Tijd voor een succeservaring! Bij een leesoefening moet positieve benadering altijd voorop staan. Het is belangrijk dat je kind weer plezier krijgt in het lezen.

Oefening voor ouder en kind

  • Lees om de beurt een regel of bladzijde uit een leesboek waar je kind graag uit wil lezen (In mijn volgende blog ga ik verder in op de juiste boekkeuze).
  • Help je kind zodra hij/zij moeite heeft met een woord om frustratie te voorkomen.
  • Herhaal de bladzijde nogmaals. Het lezen van de tekst gaat dan vaak al beter, waardoor je kind meer zelfvertrouwen krijgt in het lezen = succeservaring.
  • Het is heel belangrijk dat je kind in een veilige omgeving kan oefenen. Positief stimuleren!

Inmiddels is het eerste oefenboek van Beter Leren Lezen uit. Dit oefenboek is samengesteld voor kinderen in de leeftijd van 7-10 jaar die weinig leesplezier beleven en/of over een te laag leestempo beschikken. Wil jij een oefenboek bestellen? Klik dan hier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *