leren lezen

WAT IS DYSLEXIE?

Lezen, spellen en zelfs schrijven gaat bij kinderen met dyslexie veel te moeizaam. Er is alleen sprake van dyslexie als er geen andere oorzaken zijn die de leesproblemen kunnen verklaren. Bij dyslexie kunnen zowel lees- als spellingsproblemen voorkomen, maar deze komen ook los van elkaar voor.

Officieel wordt dyslexie in Nederland aangeduid als:

‘’Een hardnekkig probleem met het aanleren en het accuraat en/of vlot toepassen van het lezen en/of spellen op woordniveau.‘

Hardnekkigheid is een belangrijk kenmerk van dyslexie, niet alleen bij het leren lezen en spellen, maar ook bij het snel en vlot kunnen lezen. Dyslexie is een stoornis in het technisch lezen, niet in het begrijpend lezen. Dyslexie kan het begrijpend lezen wél belemmeren. Kinderen met dyslexie richten zich op de eerste plaats op het ontcijferen van elk woord en om die reden zijn ze minder goed in staat om te begrijpen wat ze lezen. Dyslexie belemmert ook het vlot leren lezen.

Het oefenboek ‘De Kraaiendieven’ van Beter Leren Lezen in een speciaal lettertype voor kinderen met dyslexie.

Met plezier naar een hoger leestempo!

leren lezen

Als dyslexiespecialist heb ik jarenlang ervaring in kinderen met dyslexie op een effectieve wijze verder helpen in hun leesontwikkeling. Bij kinderen met dyslexie zijn effectieve leesoefeningen zeer belangrijk om het leesniveau te verbeteren. Maar vaak hebben deze kinderen negatieve leeservaringen opgedaan en is het leesplezier ver te zoeken. Dagelijks oefenen kan dan een strijd worden. Tijd voor een succeservaring met het oefenboek ‘De Kraaiendieven’ van Beter Leren Lezen. Om het leesplezier te verhogen bestaat het oefenboek uit een spannend verhaal in de vorm van theaterlezen, een beloningskaart met beloningsstickers en korte leessessies. Het boek is geschreven met oefeningen vanuit Connect Vloeiend Lezen, een effectief bewezen methode om het leestempo te verhogen. In de handleiding van het oefenboek wordt deze werkwijze duidelijk uitgelegd, waardoor zowel dyslexiebehandelaars als ouder(s) het oefenboek kunnen inzetten in het vooruithelpen van een kind.

Wil je meer informatie? Download hier een inkijkexemplaar

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.