AVI

Begrijpend lezen oefenen voor groep 5 met het oefenboek ´De Kraaiendieven`

Verbeter de leesvaardigheid van uw kind in groep 5

Als ouder weet u hoe belangrijk het is voor uw kind om goede leesvaardigheid en begrijpend lezen vaardigheden te ontwikkelen. Sterke leesvaardigheid legt de basis voor succes in alle vakken en bevordert zelfvertrouwen en plezier in het lezen. Met het oefenboek “De Kraaiendieven” kunnen kinderen in groep 5 hun begrijpend lezen verbeteren en beter leren lezen.

Wat maakt `De Kraaiendieven` zo effectief?

Het oefenboek `De Kraaiendieven` is speciaal ontworpen voor kinderen in groep 5 en bevat boeiende verhalen en teksten die gericht zijn op het ontwikkelen van begrijpend lezen vaardigheden. Een voorwaarde om goed begrijpend te kunnen lezen, dat is het hebben van een voldoende leestempo. Door middel van leesoefeningen en woordspellen, leert uw kind op een leuke manier beter te lezen.

`De Kraaiendieven` is een effectief oefenboek dat bijdraagt aan de ontwikkeling van leesplezier en woordenschat. Het oefenboek `De Kraaiendieven` draagt ook bij aan het vergroten van het leesplezier van uw kind. De spannende en avontuurlijke verhalen zorgen ervoor dat uw kind enthousiast wordt over lezen en gemotiveerd blijft om verder te oefenen. Bovendien worden nieuwe woorden geïntroduceerd, waardoor de woordenschat van uw kind wordt verrijkt en zijn of haar begrip van de teksten wordt vergroot.

Haal het beste uit het oefenboek `De Kraaiendieven`

Om het meeste uit het oefenboek `De Kraaiendieven` te halen, raden we aan om regelmatig te oefenen met uw kind. Creëer een rustige en comfortabele omgeving waarin uw kind zich kan concentreren en genieten van het lezen. Neem de tijd om samen de verhalen te lezen en de oefeningen te maken. Begrijpend lezen oefenen was nog nooit zo leuk en effectief! Bestel vandaag nog het oefenboek `De Kraaiendieven` en geef uw kind een voorsprong in leesvaardigheid en begrijpend lezen.

Hieronder staan drie elementen die alle drie goed ontwikkeld moeten worden voor het creëren van goed begrijpend lezen groep 5. Wanneer een van de drie niet goed ontwikkeld is, kan dit al problemen opleveren. Met het oefenboek ‘De Kraaiendieven’ van Beter Leren Lezen verbeter je de technische leesvaardigheid.

  • een grote woordenschat;
  • kennis van de wereld;
  • voldoende technische leesvaardigheid.

Technische leesvaardigheid

De technische leesvaardigheid kan worden verbeterd door veel en regelmatig oefenen. Maar wat als je kind geen plezier beleeft aan het lezen en het oefenen een strijd wordt? Kinderen die moeite hebben met lezen richten zich op de eerste plaats op het ontcijferen van elk woord. Om die reden zijn ze minder goed in staat om te begrijpen wat ze lezen, wat zorgt voor het verminderen van de leesmotivatie. Vanwege de lage leesmotivatie leest een kind minder, wat weer tot minder leesontwikkeling leidt. Deze vicieuze cirkel kan vaak niet doorbroken worden door het kind zelf. Met het oefenboek ‘De Kraaiendieven’ van Beter Leren Lezen ga je samen met je kind aan de slag om deze vicieuze cirkel te doorbreken.

BETER LEREN LEZEN MET DYSLEXIE OF LEESPROBLEMEN

Beter Leren Lezen heeft het boek ‘De Kraaiendieven’ speciaal ontwikkeld voor kinderen met dyslexie of leesproblemen. Juist voor deze kinderen is het van groot belang dat ze op een leuke manier beter leren lezen. Sneller leren lezen is voor een kind met dyslexie of leesproblemen een hele opgave. Vaak wordt er hard gewerkt om beter te leren lezen, maar met onvoldoende resultaat. Het AVI niveau gaat niet snel genoeg omhoog waardoor ook het begrijpend lezen moeizaam verloopt voor een kind met dyslexie of leesproblemen. Het boek is voor kinderen die lezen vanaf AVI E3 niveau (groep 4 – groep 6).

HET BOEK ‘DE KRAAIENDIEVEN’ VAN BETER LEREN LEZEN

Met het oefenboek ‘De Kraaiendieven’ oefent een kind met plezier om beter te leren lezen. Veel oefenen met lezen is van belang voor een goede leesontwikkeling. Dit boek is een musthave voor elk kind met dyslexie of met een te laag leestempo!

Het boek bestaat uit:

  • Een spannend verhaal
  • Leuke en effectieve leesoefeningen
  • Woordspellen
  • Beloningskaart
  • Stickers van ‘De Kraaiendieven’
  • Leeskaart/boekenlegger.

Heb je nog vragen over het oefenboek? Dan help ik je graag! Stuur een e-mail 

Dyslectische

Referenties

‘De Kraaiendieven’ is een ontzettend leuk en spannend boek. Het boek is uniek omdat je kind steeds wordt geprikkeld verder te gaan lezen. Waar een ander boek nog wel eens na een aantal bladzijden aan de kant geschoven wordt, blijf je bij de kraaiendieven uitgedaagd verder te lezen omdat er telkens weer een mooie sticker op de beloningskaart geplakt mag worden. Dat werkt fantastisch !! Maar bovenal is het gewoon een spannend en goed geschreven verhaal met prachtige illustraties, een goede uitleg voor de ouders. Ik kan eigenlijk maar 1 ding schrijven, een boek dat elk kind zou moeten hebben.

Een heel mooi en goed oefenboek.
Het verhaal is leuk geschreven en de illustraties zijn aantrekkelijk.
De spelletjes tussendoor zijn erg leuk om te doen en motiveert de leerling ook.
Ik gebruik het boek als oefenboek op school met individuele leerlingen.
Zeker een aanrader zowel voor thuisgebruik als op school.

‘De Kraaiendieven’ is een mooi, leuk en aantrekkelijk oefenboek!
Toen mijn zoon het boek zag wilde hij er in direct in beginnen. Elke sticker wordt weer met trots op de beloningskaart geplakt. De woordspelletjes tussen door zorgen voor een leuke afwisseling. De woordkaart wordt hier ook al voor andere woordspelletjes gebruikt..
Het verhaal is aantrekkelijk waardoor hij graag verder wil lezen.
Ik zou dit boek aanraden omdat ik zie bij mijn eigen zoon dat hij het er graag bij pakt! (en ik ook!)

Wat een fantastisch oefenboek! Mijn zoon leest met plezier ‘De Kraaiendieven’! De schrijfkaart wordt veel gebruikt en ook de stickers vindt hij erg leuk om te plakken op de beloningskaart. Het is een mooi verhaal waardoor hij graag doorleest en natuurlijk ook omdat hij dan een woordspelletje mag doen… Kortom: een aanrader voor ieder kind dat graag wil oefenen met lezen.

Spannend verhaal
Prachtige illustraties en mooie vormgeving
Leuke, leerzame oefeningen
Motiverende beloningsstickers/-kaart

Een aanrader voor thuis en op school!

Ik vind het een mooie boek met een leuk, doordacht verhaal. Mijn zoontje vindt het heel erg leuk om op deze manier te oefenen met (leren) lezen.