Begrijpend lezen oefenen groep 5

Zit je kind in groep 5 en krijg je te horen, dat je kind moeite heeft met het begrijpend lezen, dan kun je thuis begrijpend lezen oefenen groep 5. Er zijn voldoende thuisoefeningen gericht op het verbeteren van drie elementen om tot een goed leesbegrip te komen.

Begrijpend lezen oefenen groep 5 woordenschat

CITO voorbereiding

https://leestrainer.nl/Woordenschat/training/groep5/

https://www.taal-oefenen.nl/taal-groep-5/woordenschat

http://oefenplein.nl/taal/79-woordenschat

Begrijpend lezen oefenen groep 5 kennis

Veel (voor)lezen is de belangrijkste bron van kennis opdoen. Zonder voldoende achtergrondkennis over het onderwerp van een tekst, zal een kind de inhoud niet kunnen begrijpen. Het is goed om je kind eerst achtergrondkennis te laten opdoen en over het onderwerp te praten of nieuwe (tekst)bronnen erbij te betrekken (op papier of op internet).

Begrijpend lezen oefenen groep 5 leestempo en leesplezier

Begrijpend lezen oefenen groep 5Steeds vaker krijgen ouders het advies om thuis, met hun kind extra leesoefeningen te doen. Maar wat is de juiste oefening? Hoe help je jouw kind en krijgt het plezier in het lezen? Dagelijks oefenen behoort geen strijd te zijn, maar een fijn moment samen met je kind. Het oefenboek ‘De Kraaiendieven, Floris & Julia’ heeft al vele kinderen vooruitgeholpen in hun leesontwikkeling. Bestel nu het oefenboek en ervaar de effectieve leesoefeningen voor je kind en het gemak voor jou met een compleet oefenpakket.

Dit oefenboek is samengesteld voor kinderen in de leeftijd van 7-10 jaar die weinig leesplezier beleven en/of over een te laag leestempo beschikken. Het samenlezen en de leesoefeningen in dit oefenboek stimuleren op een aantrekkelijke en speelse wijze het vergroten van het leesplezier en het verhogen van het leestempo.