Begrijpend lezen oefenen groep 4

Begrijpend lezen oefenen groep 4 begint met het opbouwen van een goede woordenschat. Een grote woordenschat een heel belangrijke voorspeller voor het begrijpend leren lezen. Wie veel kennis van de wereld heeft begrijpt teksten beter. Er is dan veel voorkennis aanwezig, waardoor je kind de nieuwe tekst kan ‘vasthaken’ aan iets dat hij/zij al weet. Ook kennis van taal speelt mee in het begrijpend lezen oefenen groep 4.

Je vindt hier oefeningen voor begrijpend lezen oefenen groep 4. Bijvoorbeeld teksten met vragen, oefeningen om de volgorde te bepalen en oefeningen over signaalwoorden.

Oefenboek Beter Leren Lezen

Steeds vaker krijgen ouders het advies om thuis, met hun kind extra leesoefeningen te doen. Maar wat is de juiste oefening? Hoe help je jouw kind en krijgt het plezier in het lezen? Dagelijks oefenen behoort geen strijd te zijn, maar een fijn moment samen met je kind. Het oefenboek ‘De Kraaiendieven’ heeft al veel kinderen vooruitgeholpen in hun leesontwikkeling.

Begrijpend lezen oefenen groep 3

Klik hier voor meer informatie over het oefenboek ‘De Kraaiendieven’.

Het oefenboek is voor ieder kind een prima aanvulling op de boekencollectie, maar met name gemaakt voor kinderen die lezen op AVI-niveau eind 3 (E3), midden 4 (M4) of eind 4 (E4). Deze kinderen kunnen met dit oefenboek op een leuke en effectieve manier oefenen om daarmee leesniveau en leestempo te verhogen.

Vraag hier een inkijkexemplaar aan.

Heb je nog vragen over het oefenboek?

Stuur een e-mail naar eliza@beterlerenlezen.nl

Bestel nu het oefenboek ‘De Kraaiendieven’ van Beter Leren lezen en je betaalt geen verzendkosten!